Dubbele schuifpoort
Wat is een dubbele schuifpoort?
09/07/2021
sierhekwerk modern
Hekwerk plaatsen met hoogteverschil. Wat nu?
09/07/2021

Welke inrijpoort is de juiste keuze voor u? Waar moet u op letten? 5 tips voor de juiste inrijpoort.

sierpoort met palen en hekwerk

Voordat u een beslissing neemt over welke inrijpoort u kiest zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Dit zijn op de eerste plaats een aantal praktische zaken zoals de prijs, het type poort en de keuze tussen handmatig en elektrisch. Daarnaast moet er goed gekeken worden naar de juiste vormgeving en alles wat daar bij komt kijken.

Goedkope poort? Dure poort? De juiste poort!

De start van iedere zoektocht begint vaak met de vraag, wat kost een inrijpoort nou eigenlijk? Het is een aankoop die de meeste mensen maar 1 of 2 keer in hun leven doen, mits er wordt gekozen voor de juiste kwaliteit. Een inrijpoort is een investering voor jaren en het is de moeite waard om te focussen op kwaliteit. Zelf als dit gepaard gaat met een hogere aanschaf kosten. Wanneer er wordt gekozen voor een kwalitatief hoogwaardige stalen inrijpoort maakt de lange levensduur de poort de hogere aanschafkosten meer dan goed.

Moet je dan altijd kiezen voor de duurste poort? Gelukkig niet! De basis van een goed hekwerk is een stalen constructie dat na productie wordt verzinkt en gepoedercoat. Wanneer dit op de juiste manier is gedaan, en de montage correct is uitgevoerd dan heb je een bijzonder duurzaam product met een zeer lange levensduur.

Poort met looppoort

Schuifpoort VS dubbele draaipoort

Een van de meest belangrijke vragen bij het kiezen van de juiste inrijpoort is, kies ik voor een schuifpoort of voor een draaipoort? Voordat u deze keuze maakt leggen wij graag uit wat de grootste overeenkomsten en verschillen zijn.

Schuifpoort
Het kenmerk van een schuifpoort is dat de poort opzij schuift om de doorgang vrij te maken. Door deze functie is een schuifpoort ideaal voor bijvoorbeeld een korte oprit, een sterk oplopende oprit of een oprit met kort daarachter een parkeerplaats. Door de schuif functie van de schuifpoort verliest u geen kostbare ruimte.

Dubbele poort
Het kenmerk van een dubbele poort is dat de vleugels van de inrijpoort naar binnen draaien om de doorgang vrij te maken. De poortvleugels worden aan 2 palen of aan stenen poeren vastgemaakt doormiddel van een scharniersysteem. Omdat de poort naar binnen toe open draait is er altijd een stukje van de oprit waar geen auto’s kunnen staan. Daarom is het advies om voor een draaiende inrijpoort te kiezen wanneer er voldoende ruimte is.

De juiste afmeting van uw inrijpoort

Om de juiste breedte van een inrijpoort te bepalen kijken we naar de grootste gebruiker van de inrijpoort, de auto. Een kleine personen auto is ± 1.6m breed, een middenklasser is ± 1.8m breed en een grotere auto is ± 2m breed. Daarnaast kunnen ook eens kijken naar welke norm er voor staat. Er is geen vastgestelde norm voor een minimale breedte van een inrijpoort maar er is wel een NEN norm voor een minimale breedte van een parkeerplaats. De minimale breedte van een parkeerplaats is 2,4m. Als advies geven wij dan ook altijd de minimale breedte van 2,4 mee aan onze klanten.

Een ander aspect waar u rekening mee moet houden is hoe u op de poort aan komt rijden. Stel dat uw poort kort aan de weg staat waardoor uw poort in de draaicirkel van de auto staat, ga dan voor een wat bredere poort. Doordat u een bocht maakt heeft u meer ruimte nodig dan wanneer u recht op de poort afrijdt.

Houdt ook rekening met eventueel toekomstige bezoekers. Stel dat u zelf een kleiner auto rijdt die makkelijk door een poort van 2,4 meter gaat ziet u misschien geen rede tot een bredere inrijpoort. Maar vergeet niet dat er misschien ook wel werkzaamheden moeten worden verricht aan uw woning waardoor en groter verkeer door de poort moet. En stel dat u gaat verhuizen en de verhuiswagen is breder dan de poort. Denk daarom goed vooruit en maak de juiste keuze.

Een elektrische of handmatige inrijpoort?

De keuze tussen een elektrische poort of een handmatige poort is een belangrijke keuze gezien het gebruikersgemak. Is de dubbele poort een dagelijks doorgang voor komen en gaan van uw terrein met uw auto dan is het een verstandige keuze om te kiezen voor een elektrische inrijpoort. Staat de poort verder op uw terrein en is het puur ter afsluiting van een bepaald gedeelde dan is een handmatige poort veelal de juiste keuze. Soms is het elektrisch aandrijven van een poort zelf een extra hindernis. Het even snel door de poort lopen is dan weg aangezien de poort alleen d.m.v. een puls geopend kan worden. Vraag u daarom altijd goed af wat het doel van de inrijpoort is.

Moderne inrijpoort of een klassieke inrijpoort?

Naast de praktische kant van een inrijpoort is de juiste uitstraling van de poort ook erg belangrijk. Een inrijpoort staat vaak voor de woning, op of tegen de grens van het perceel en is daarom een van de eerste dingen gezien wordt. Het is dan ook erg belangrijk dat de poort of het hekwerk past in zijn omgeving. Het moet niet opvallen maar het moet juist een toevoeging aan het geheel zijn. Daarom is het belangrijk om te kijken welke stijl van toepassing is. Heeft uw een strak en modern huis? Dan is een moderne inrijpoort een goede keuze. Heeft u een oudere woning met klassieke elementen? Kijk dan eens naar onze klassieke inrijpoorten? Maar dat wilt niet zeggen dat een moderne poort niet past bij een oudere woning. Soms is het juist de perfecte toevoeging. Kijk dan ook altijd goed naar het complete plaatje en kijk welk type poort het beste bij u past.

Koen den Hollander
Lees verder
Zeer fijn geholpen door de heren van dit bedrijf, kwalitatief goed materiaal en netjes op tijd geleverd!👍🏽
Aniek De lange
Lees verder
Goede kwaliteit, zeer tevreden over de deskundigheid en service. Absoluut een aanrader!
Alice van Ingen
Lees verder
Dit bedrijf heeft een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Echt een aanrader!!!!
Vorige
Volgende

Comments are closed.