Hekwerk kleur
Hoe kiest u de juiste kleur van een hekwerk?
09/07/2021
Mostbet kumarhanes
15/09/2023

Schuifpoort versus dubbele poort; wat kiest u?

Sierpoort met palen en slot

De toegangspoort moet niet alleen visueel passen bij het gehele plaatje, maar moet vooral ook betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Een belangrijke beslissing die genomen moet worden bij het uitkiezen van uw toegangspoort is welk type poort wordt toegepast. Wat zijn uw behoeften en welke voor- en nadelen hebben dubbele draaipoorten en schuifpoorten? In dit artikel leggen we de verschillen uit tussen de twee bekendste type poorten, de schuifpoort en de dubbele poort.

Binnen de huidige levensstijl van gezinnen zien we dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van een auto. Dit betekent dat een toegangspoort meerdere keren per dag wordt gebruikt. Om deze reden is het gebruiksgemak van een toegangspoort een belangrijk aspect.

Schuifpoort is gebruiksvriendelijker

Gekeken naar het gebruiksgemak scoort de schuifpoort beter dan de dubbele vleugelpoort. Bij een schuifpoort zijn er minder handelingen nodig om de poort te openen of te sluiten. Bij een dubbele poort zijn er meerdere delen die onafhankelijk van elkaar open en dicht worden gezet. Daarnaast moet je elke vleugel handmatig vergrendelen. Een schuifpoort is hierin veel gebruiksvriendelijker. Bij een goed uitgebalanceerde schuifpoort is er een minimale inspanning nodig om de poort te openen, te sluiten en te vergrendelen.

 

Gaat u voor maximaal gebruiksgemak? Kies dan voor een geautomatiseerde schuifpoort. Hiermee kunt u de schuifpoort volledig bedienen met één druk op de knop. Een bijkomend voordeel bij het automatiseren van een schuifpoort is dat er is maar 1 aandrijving nodig is. Bij een dubbele draaipoort zijn er altijd 2 poort aandrijvingen nodig.

Schuifpoort VS Dubbele poort

  • 960,00
  • 1.430,00
Exclufence

Dubbele poort wint het op prijsgebied, of toch niet?

Naast gebruiksgemak zijn aanschaf- en montagekosten een belangrijk aspect bij de keuze voor een sierpoort. De initiële investering is lager bij de aanschaf van een dubbele vleugelpoort, in vergelijking met een schuifpoort. De aanschafkosten van een schuifpoort zijn hoger vanwege de fundering die moet worden aangebracht voor een schuifpoort. Voor een schuifpoort is er een grotere fundatie nodig, terwijl er bij een dubbele poort vaak gebruikt wordt gemaakt van poortpalen, die worden gefixeerd (met beton) in de grond.

 

Ondanks dat de schuifpoort in eerste instantie meer geld kost, kan het op lange termijn toch een voordeligere investering blijken. Uit ervaring zien we dat dubbele poorten gevoeliger zijn voor schade door externe oorzaken. De vleugels van de poorten kunnen bijvoorbeeld open waaien op het moment dat de poort niet helemaal goed is vergrendeld. Daarnaast zijn openstaande poort vleugels gevoeliger voor aanrij schade. Om de opgelopen schade te herstellen, kan het alsnog hoog in kosten oplopen.

Welke poort past bij welke tuin?

We hebben gelezen dat prijs en gebruiksgemak bepalende factoren zijn. Echter, de vorm van uw tuin kan ook de keuze bepalen tussen een schuifpoort of een dubbele poort.

De schuifpoort neemt weinig ruimte in beslag, gekeken naar de diepte van uw tuin. Daarentegen heeft de schuifpoort aan één zijde een vrije ruimte nodig van ± ‘’doorgangslengte + 40%’’. De schuifpoort is dus geschikt voor minder diepe en bredere voor- of achtertuinen. Bij de dubbele poort werkt het tegenovergesteld. De vleugels van de poort draaien altijd naar binnen, waardoor het minimaal de helft van de doorgangslengte nodig heeft om te openen. Overweeg deze optie als u er zeker van bent dat u voldoende ruimte heeft om bijvoorbeeld uw auto te kunnen parkeren.

Niet alleen verschil in diepte of breedte, maar ook een hoogteverschil in uw tuin kan de keuze bepalen tussen een schuifpoort of dubbele poort. Als de toegang van ingang naar woning te hoog oploopt, is het plaatsen van een dubbele poort geen optie. De poort zal niet geheel open kunnen door het hoogteverschil. In dit geval is de schuifpoort de beste keuze.

Schuifpoort of dubbele poort, wat is de beste keuze?

Er is geen standaard antwoord voor deze vraag, wat uiteraard alles te maken heeft met wat zojuist is besproken in dit artikel. Wel kunnen we zien dat ongeveer 70% van onze klanten eerder kiest voor een schuifpoort vanwege gebruiksgemak en duurzaamheid. Uiteraard zijn er situaties waarbij een dubbele poort een betere keuze is. 

Koen den Hollander
Lees verder
Zeer fijn geholpen door de heren van dit bedrijf, kwalitatief goed materiaal en netjes op tijd geleverd!👍🏽
Aniek De lange
Lees verder
Goede kwaliteit, zeer tevreden over de deskundigheid en service. Absoluut een aanrader!
Alice van Ingen
Lees verder
Dit bedrijf heeft een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Echt een aanrader!!!!
Vorige
Volgende

Comments are closed.