sierhekwerk modern
Hekwerk plaatsen met hoogteverschil. Wat nu?
09/07/2021
Sierpoort met palen en slot
Schuifpoort versus dubbele poort; wat kiest u?
09/07/2021

Hoe kiest u de juiste kleur van een hekwerk?

Hekwerk kleur

Misschien wel een van de belangrijkste keuzes bij het kiezen van het juiste hekwerk, de kleur.

Een hekwerk is erg belangrijk voor het aangezicht van de woning, de tuin of het bedrijfspand. De juiste kleur voor uw hekwerk heeft dus een grote invloed op de totale uitstraling. We vroegen onze expert waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste kleur hekwerk.

Er is een reden waarom er wordt gezegd dat een sierhekwerk het visitekaartje van het huis is. Het moet daarom niet alleen praktisch zijn, maar het hekwerk ook passen in de omgeving en passen bij de stijl van het gebouw. Zoals in elk element, is de sleutel tot de juiste uitstraling niet alleen de vorm, maar ook de kleur.

Hekwerk kleur

Kleur voordeur, kleur hekwerk?

Het eerste referentiepunt voor de kleur van het hekwerk is meestal de woning of het pand. De eenvoudigste manier om een samenhangend geheel te creëren is door stijl van de woning door te trekken in het hekwerk. Daarnaast worden de kleuren vaak op elkaar aangepast. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van de kozijnen, de voordeur of dakbedekking door te trekken in de kleur van het hekwerk. Let hierbij wel op dat het waarschijnlijk nooit 100% gelijk wordt. Een houten deur dat wit geschilderd is zal nooit exact dezelfde kleur hebben als een wit hekwerk dat gecoat is. Dit heeft te maken met de manier van schilderen of spuiten en het type materiaal.
Probeer daarom nooit voor een 100% gelijkenis te gaan maar zoek de juiste combinatie. Een witte voordeur past bijvoorbeeld perfect bij een zwart sierhekwerk!

RAL coating sierhekwerk en sierpoorten

Mode voor antraciet

Een logische vraag is uiteraard welke kleuren er leverbaar zijn voor uw hekwerk. In feite zijn alle kleuren die u maar kan bedenken leverbaar. Gekeken naar de huidige trends kunnen we concluderen dat er een aantal dominante kleuren altijd terug te vinden zijn in het kleurenpalet.

In de architectuur hebben we te maken met duidelijke trends die van tijd tot tijd veranderen. Momenteel zijn ingetogen kleuren van de gevel in wit- en grijstinten met donkere elementen als antraciet gekleurde kozijnen erg populair geworden. Dit heeft een directe impact op de kleuren die door onze klanten gekozen worden. Het overgrote deel van de hekwerken worden geplaatst in een antraciet kleur.

Kleur hekwerk

Standaard kleuraanbod

Bij stalen hekwerken wordt de kleur aangebracht door middel van een poedercoating. Voordat deze verflaag wordt aangebracht, is het hekwerk thermisch verzinkt wat er voor zorgt dat het hekwerk niet wordt aangetast door weersomstandigheden en roest.

Het standaardaanbod omvat 10 kleuren in de meest populaire tinten. Hierin zit onder andere wit, verschillende grijstinten, groen, bruin tot antraciet en zwart. Hierbij is er ook nog de keuze tussen de verschillende structuren van de verflaag. Er bestaat de keuze tussen de structuren: glad, matte en structuurverf.

Het is een ruim assortiment dat aan de behoeften van de meeste klanten voldoet. Dit hoeft echter geen reden te zijn dat uw keuze naar een andere kleur hekwerk gaat. Een aandachtspunt is hierbij dat een ‘’niet standaard kleur’’ een hogere aanschafprijs heeft, vergeleken met de standaard kleuren.

Koen den Hollander
Lees verder
Zeer fijn geholpen door de heren van dit bedrijf, kwalitatief goed materiaal en netjes op tijd geleverd!👍🏽
Aniek De lange
Lees verder
Goede kwaliteit, zeer tevreden over de deskundigheid en service. Absoluut een aanrader!
Alice van Ingen
Lees verder
Dit bedrijf heeft een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Echt een aanrader!!!!
Sander Hubbers
Lees verder
Een mooi hekwerk van uitstekende kwaliteit. Alle vragen worden snel en duidelijk beantwoord.
G. Hoogendoorn
Lees verder
Heel erg tevreden met het geleverde toegangshek. Geleverd zoals afgesproken en niet te vergeten het 'boutenplan' welke perfect gemaakt is....Super dank je wel!!
Hans vd Glind
Lees verder
Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit.
Mike
Lees verder
Kwaliteit, Professionaliteit.
Vorige
Volgende

Comments are closed.