Hekwerk prijzen


Home » Hekwerk prijzen

Sierhekwerk prijzen

Wanneer u begint met uw zoektocht naar het juiste hekwerk, is vaak de belangrijkste vraag in dit proces: wat kost een hekwerk? Op deze pagina willen we u graag op weg helpen in de zoektocht naar het perfecte sierhekwerk voor de juiste prijs. Let wel, de sierhekwerk prijzen zijn ter indicatie.

Wat kost een sierhekwerk?

 • Sierhekwerk prijzen beginnen al vanaf € 60,00 per meter incl. btw. Voor dit bedrag koopt u al een kwalitatief sierhekwerk op maat kopen.
 • De gemiddelde meterprijs voor een maatwerk sierhekwerk is € 90,00 incl. btw per meter
 • De exclusievere sierhekwerk prijzen variëren van € 100,00 tot € 235,00 incl. btw per meter

Een compleet sierhekwerk bevat verschillende onderdelen:

 • Vakken;
 • Tussenpalen;
 • Hoekpalen;
 • Eindpalen;
 • Montagemateriaal.

De prijs van een hekwerk wordt onder andere bepaald door de afmetingen van het hekwerk. De reden hiervoor is: hoe hoger/langer het hekwerk, hoe meer materiaal er nodig is om het te produceren. Er zijn meerdere aspecten die de prijs van een hekwerk bepalen. Dit lees je verder op deze pagina.

Wat kost een Looppoort?

Looppoort prijzen gebaseerd op 1 meter doorgang incl. palen, hang- en sluitwerk.
 • Looppoort prijzen beginnen al vanaf € 485,00 per stuk incl. btw
 • De gemiddelde prijs voor een maatwerk looppoort is € 600,00 incl. btw
 • De exclusievere looppoort prijzen kunnen oplopen tot € 800,00 incl. btw

Een looppoort bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Poort;
 • 2 stuks poortpalen;
 • Hang- en sluitwerk;
 • Scharnieren.

Wat kost een sierpoort?

Dubbele poort prijzen gebaseerd op 3 meter doorgang incl. palen, hang- en sluitwerk:

 • Sierpoort prijzen beginnen al vanaf € 990,00 per stuk incl. btw.
 • De gemiddelde prijs voor een maatwerk sierpoort is € 1.100,00 incl. btw.
 • De exclusievere sierpoort prijzen zijn gemiddeld € 1.300,00 incl. btw

Een dubbele (inrij)poort bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 2 poortvleugels;
 • 2 poortpalen;
 • Scharnieren;
 • Hang- en sluitwerk;
 • Valpen (bij een handmatige poort).

Wat kost een schuifpoort?

Schuifpoort prijzen gebaseerd op 4 meter doorgang incl. palen, hang- en sluitwerk

 • Schuifpoort prijzen beginnen al vanaf € 1.400,00 per stuk incl. btw
 • De gemiddelde prijs voor een maatwerk schuifpoort is € 1.650,00 incl. btw
 • De exclusievere schuifpoort prijzen zijn gemiddeld € 2.000,00 incl. btw

Montage kosten

Naast de aankoop van het product zijn er de kosten voor het monteren van het hekwerk. Doet u het zelf? Dan kost het u alleen een paar uur van uw eigen tijd. Huurt u een hovenier, hekwerk bedrijf, of een handige klusser in? Dan kunt u rekening houden met de volgende prijzen:

 • Gemiddeld uurtarief prijzen van een professioneel bedrijf: € 35,00 tot € 60,00
 • Gemiddeld uurtarief prijzen van een klusser € 20,00 tot € 45,00
 • Er kunnen door de bedrijven ook voorrijkosten in rekening worden gebracht of een vracht- en montagetoeslag. Woont u bijvoorbeeld ergens wat niet makkelijk te bereiken is? Dan kan het zijn dat daar extra kosten voor worden gerekend.

Montage materiaal

Om een sierhekwerk, looppoort of inrijpoort te kunnen plaatsen zijn er meerdere materialen nodig dan alleen het hekwerk. Denk hierbij aan betonmortel om het hekwerk stevig in de grond te plaatsen.

Met een lager budget op zoek naar een duurzame oplossing? Wij zijn er voor u!

De meeste traditionele hekwerk bedrijven vragen hoge prijzen voor de sierhekwerken. Wij niet! Door onze exclusieve samenwerking met een van de beste sierhekwerk producenten van heel Europa kunnen wij topkwaliteit sierhekwerk voor de perfecte prijs bieden. Tot wel 40% goedkoper! Wij maken voordelig en 100% maatwerk sierhekwerk van hoge kwaliteit, speciaal voor u. Hekwerk is een eenmalige investering die op de langere termijn voordeliger is op het gebied van kwaliteit en onderhoud.

 

Waarom zijn wij voordeliger?

Onze complete productielijn is volledig ingesteld op ons assortiment. Het voordeel daarvan is dat het grootste gedeelde van het productieproces is geautomatiseerd. Dit verhoogt de productiesnelheid met 60% en minimaliseert faalkosten. Op deze manier kunnen wij topkwaliteit hekwerk aanbieden voor een scherpe prijs.

Wat is het nadeel?

Het is bij ons niet mogelijk om met een eigen ontwerp op maat te laten maken. Doordat onze productiestraat is ingesteld op onze modellen kunnen wij hier niet van afwijken. Een probleem? Echt niet! Bekijk onze prachtige sierhekwerken maar eens!

Sierhekwerk prijzen; waar moet u op letten.

Het belangrijkste aspect van de prijsbepaling is gebaseerd op de kwaliteit van een hekwerk. Een kwalitatief hoogwaardig hekwerk is vaak duurder dan een niet-duurzaam hekwerk. Hoe meer de producent investeert in het verduurzamen van het product, des te hoger de kostprijs is.

Het tweede aspect van de prijsbepaling van een sierhekwerk, looppoort of dubbele poort is de manier van verduurzamen. Sommige hekwerken worden verzinkt maar niet volbad verzinkt. Dit zorgt ervoor dat het hekwerk goedkoop is, maar ook dat het hekwerk binnen enkele jaren gaat roesten.

Het laatste aspect is de poedercoating. Dit aspect mag zeker niet worden overgeslagen. Hoe beter de poeder is die wordt toegepast tijdens het poedercoaten, des te beter de verduurzaming van het hekwerk.

De juiste prijs/kwaliteit verhouding

Het beste en meest belangrijk advies dat wij kunnen geven: let op de prijs/kwaliteit verhouding. Onze producten zijn gemiddeld 50% goedkoper dan vergelijkbare hekwerken van hoge kwaliteit. Wij kunnen deze scherpe hekwerk prijzen bieden door ons innovatieve en geautomatiseerde productieproces. Zo onderscheiden wij ons van de huidige markt.

Goedkoop sierhekwerk

Bent u op zoek naar een goedkoop sierhekwerk? Kijk dan eens naar het hekwerk model Agat. Het eenvoudige ontwerp van het model Agat zorgt voor een zeer lage prijs en een stijlvolle uitstraling. Het sierhekwerk model Agat is al verkrijgbaar vanaf € 60,00 per meter incl. btw! Niet alleen het hekwerk is goedkoop, maar ook de looppoort en de sierpoort van het model Agat zijn uiterst scherp geprijsd. Een looppoort koop je al vanaf € 490,00 incl. btw!

Prijsverschillen

Natuurlijk zijn er prijsverschillen in diverse soorten sierhekwerk en sierpoorten. De prijs is afhankelijk van het ontwerp en de afmetingen van het hekwerk. Als u kiest voor een poort van 3 meter doorgang dan worden er palen 100 x 100 mm toegepast. Kiest u voor een grotere poort, dan schalen wij automatisch de palen mee naar de juiste afmeting en dikte zodat de juiste kwaliteit is gewaarborgd. Exclufence combineert hoge kwaliteit in combinatie met goede service en scherpe prijzen.

Waar voor uw geld

Voordat u overgaat tot de koop van een hekwerk adviseren wij u heel erg goed de kwaliteit van de verschillende hekwerken te vergelijken. Er zijn hekwerken die enorm goedkoop zijn maar dit heeft vaak een hele goede reden. Dit soort hekwerken zijn niet houdbaar en zorgen ervoor dat u binnen enkele jaren al aan vervangen moet gaan denken. Dat is de investering niet waard! Een sierhekwerk, sierpoort of schuifpoort is een eenmalige investering waar u heel lang plezier van kunt hebben, mits u kiest voor de juiste kwaliteit.

Hoe zorgen wij voor de juiste kwaliteit?

Met een sierhekwerk van Exclufence bent u verzekerd van een hekwerk met een lange levensduur. Ons hekwerk wordt vervaardigd uit hoogwaardig staal waarna het verzinkt en gepoedercoat wordt. Door deze verduurzaming behoren wij tot de top van de markt als het gaat over kwaliteit.