Duplex behandeling

Home » Duplex behandeling en onze technologie

Duplex verduurzaming van onze hekwerken


We gebruiken het Duplexsysteem in de verduurzaming van onze sierhekwerken. Het is de perfecte anticorrosie methode die bescherming biedt bestaande uit het aanbrengen van een thermische zinklaag met daarop een speciale verflaag. Dit systeem wordt al meer dan 20 jaar op onze hekwerken toegepast. Het levert een staal beschermingsperiode tot 40 jaar volgens EN-ISO 12944-5.
De coating is niet alleen fraai maar beschermt ook de zinklaag, het verlengt de levensduur en stelt u in staat het beoogde kleureffecten te bereiken.
Een sierhekwerk heeft ook een hoog mechanisch kracht. Volgens het onderzoek van het Corrosion Protection Institute in Dresden, is het duplex systeem 10 keer beter bestand dan de gemiddelde laklaag zonder thermisch verzinken. Slijtvast, 8 keer beter bestand tegen steenslag en 20 keer betere rand bescherming.

Duurzame productie technologieën met oog voor het milieu


Bij de productie van de hekwerken gebruiken we ook een innovatieve machinale methode, die bestaat uit het integreren van een verticaal profiel in het horizontale profiel. De opening in het horizontale profiel wordt met hoge nauwkeurigheid gemaakt door een CNC-machine. Dankzij deze precisie stabiliseren de geïntroduceerde profielen zich in de gaten en het is niet nodig om alle verbindingen te lassen. Dit is een methode waarmee we de hoeveelheid afval minimaliseren die schadelijk is voor het milieu.
In het productieproces hebben we volledig afscheid genomen van het gebruik van schadelijke chemicaliën met giftige eigenschappen. In plaats daarvan hebben we gekozen voor een milieu vriendelijk conservering proces. Alle overgebleven materialen worden hergebruikt om het milieu zo veel mogelijk te ontlasten.